Gamla Linköping



Några bilder från gårdagens besök i Gamla Linköping.

Tog med barnen till Fenomenmagasinet vilket jag varmt kan rekommendera ifall ni inte varit där. Det var mycket större än jag trott med mängder av "experiment". Jag tror dock barnen tyckte att det roligaste var att leka pilot, vi fick vara resenärer och resmålet var minsann inte det sämsta. Hawaii here we come! :)



VALBORG!

Vilken härlig dag vi haft idag. Satt ute på altanen och drack kaffe här förrut och det var jättevarmt. Och efter en kvart var man allt lite rosa på näsan! :)

Nu vankas middag, lite rött i glaset och senare en promenad till brasan.

Trevlig valborg på er!

Våååår! :)

ÄNTLIGEN...känner ni?
Den är här nu, VÅREN!

Kan verkligen behöva lite sol och värme nu. Känner mig urlakad, blek, glåmig och med noll energi. Och så är jag vansinnigt shoppingsugen. Ja, för när våren kommer så vill jag helt plötsligt alltid kasta ut hela garderoben och börja om på nytt. Det vore nå´t det...:)

Sitter just nu och surfar runt och mmm:ar för mig själv.
- Åh, en sån skulle man ha...och kanske en sån!

Ibland önskar man verkligen att pengar växte på träd så man kunde gå lite
överstyr vad gäller shoppandet.

Bilder från: weheartit

Här har vi annars en lugn lördag.
Skulle gått på gymnastikuppvisning nu på eftermiddagen, men lillan totalvägrar. Och, vi vet av erfarenhet att det är ingen idé att släpa med henne då.

Så, vi smågrejar med lite av varje istället. Har påtat lite i trädgården, utemöblerna är på plats så just nu går hjärnan min på högvarv vad gäller krukor, växter och annat till uteplatsen.

Ja, såna där härliga saker som hör våren till! :)

Dammråttorna har fått liv!

Någonting måste göras insåg jag imorse när jag typ fick hoppa över dammråttorna som virvlade runt kring fötterna. De lever! HJÄLP!

Men, de hade minsann inte en chans när jag en stund senare gick till attack med dammsugaren. Är det något som jag ogillar så är det damm. Fy sjutton alltså...
Men, nu är de puts väck! :)

♦ ♦ ♦

I veckan fick jag äntligen tag på tyget från Almedahls som jag så länge letat efter. När det dök upp på Tradera så kunde jag ju inget annat göra än att slå till direkt! Så idag har även symaskinen fått jobba lite, en ny gardin och ett kuddfordral till Emilias rum fick det bli.
SÅ NÖJD! :)

Vår lilla tjej är väldigt förtjust i lila och rosa som ni kanske ser. Hon vill att allt ska ha den färgen.
Här om dagen sa hon: - Mamma, när jag blir så stor som dig då ska jag ha en lila cykel och en rosa cykelhjälm! :)

Lördagkväll...

Nu ska jag ta mig ett glas vin och bara relaxa resten av kvällen.
Hoppas ni gör detsamma! ♥

Har gått och blivit med ett nytt köksbord

Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig...

I helgen har jag försökt att måla om vårt gamla furubord till vitt, men det blev verkligen inte bra. Det var jättesvårt att få färgen jämn och bra så idag på förmiddagen (efter x antal slipningar/ommålningar) gav jag slutligen upp! Någon måtta får det ändå vara på hur mycket man ska anstränga sig. Så, min käre sambo fick helt enkelt åka och köpa ett nytt köksbord som jag har skruvat ihop nu på eftermiddagen!

Och så här i efterhand kan man ju fundera över varför man inte gjort det tidigare? Visst finns det en viss risk för att barnen kluddrar hela bordet fullt med saker men vad sjutton, bordet var ju inte så dyrt och bättre ett nytt och fräscht bord en stund än ett gammalt fult som man retar sig på varje dag eller hur? 

Det blev ett vitt BJURSTA-bord från IKEA och jag är SÅ nöjd! Praktiskt att det har två iläggsskivor som man kan sätta dit ifall det skulle behövas ibland också.


NU ska vi bara passa på att njuta lite av helgen också...
Och kurera oss lite till från förkylningen.

Hoppas att ni har en härlig söndag!

Chansen att vinna Knut!

Måste bara tipsa om en liten tävling så här på fredagskvisten! ;)

Det är Jennifer inne på bloggen ett hörn av eden som just nu har en jättefin tävling där man har chansen att vinna hennes egendesignade armband Knut. Armbanden finns i många olika varianter men det här svarta i lammskinnsnappa gillar iallafall jag bäst! :)

Så...gör som jag, gå in och tävla HÄR!
Tävlingen pågår t o m söndag den 15:e april.

Lycka till!


Fredagen den trettonde

Här har ni en trött mamma som fortfarande är risig som sjutton! :(
Känner mig för tillfället som en blek kopia av mig själv.


Hej hej!

Vilken märklig vecka det här har blivit för vår del. Idag är första dagen som båda barnen kunnat gå till dagis igen...yey! :) Jag själv är fortfarande hemma med en hiskelig hosta, ond hals och en näsa som vägrar att sluta rinna. Vet inte när jag var så här förkyld senast? Orken tryter och jag får snart panik av att vara "fången" i mitt eget hem. Har nästan inte varit utanför dörren sen förra helgen. Hur galet är inte det?

Men, nu kan det bara gå åt ett håll - nämligen åt rätt håll! ;)

Känner mig lite snuvad på konfekten

Jaha, här har man gått och sett fram emot att få bli lite gaddad imorgon. Men vad händer?
Jo, en liten elak bacill har satt tvärstopp för mina planer! Känner mig liksom snuvad på konfekten om ni förstår vad jag menar. Det här är ju något som jag gått och väntat på ett tag nu och som jag verkligen såg fram emot! Grrr....varför ska man bli sjuk när man har något sånt inplanerat?

Men killen jag ska till sa att det här ordnar vi Mia, ring bara när du är frisk så löser vi det då! Alltså, gud så snällt. De verkar annars vara i princip fullbokade nu till sommaren så det är inte det enklaste att få en tid.

Ja, ja...den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller hur? ;)

Har annars mest legat nerbäddad i sängen och jobbat hela dagen eftersom det är bokslutstider också. Huvudet känns just nu som det vore fullt av bomull och ingenting annat...;) 
Men, jag tror att jag är klar äntligen så nu ska jag bara krypa ihop i soffan och kurera mig.

Bild från: weheartit

Att fortsätta med projektet "Gungstol"

Långsamt går det iallafall framåt...:)
Det är många lager färg som ska bort och det är väldigt pilligt kan jag lova. Men, snart är iallafall färgen så gott som borta och då är det upplagning med spackel på en del ställen och sandpappring som gäller innan man äntligen kan måla! Och oj, vad jag ser fram emot det - det är ju liksom det som är det roliga.
Minns ni hur den såg ut i färgen innan jag började?
Om inte, kan ni kika här ...

Annars har vi haft en jättefin påsk. Blivit bortskämda med god mat hemma hos föräldrarna, ätit godis så det stått härliga till och småpysslat lite i största allmänhet här hemma...:)

Tyvärr har vi gått och blivit rejält förkylda, iallafall tre av oss! :(
Jag som definitivt inte har tid att vara sjuk nu, det är så mycket på gång den här veckan.

Så, nu kryper jag i säng samtidigt som barnen och håller tummarna
för att vakna frisk och kry imorgon.

Natti! Natti!

Glad påsk!

Åh, gud så skönt att ha en fyradagars helg att se fram emot eller vad säger ni?
Lill-fredag and I love it! :)

Imorse var det utklädningsdags för barnen och Emilia var så sprallig och förväntansfull. Tror hon tyckte att hon blev extra fin när hon fick sminka sig för på vägen till dagis så frågade hon:
- Mamma, har jag fortfarande smink?
- Jajemen...
Och då log hon med hela ansiktet! :)

Och, när vi kom till dagiset och några av fröknarna sa att hon var så söt och att hon hade en fin klänning på sig så växte hon nog flera centimeter på en gång.

Vår lilla skatt...♥



Oliver ville inte klä ut sig alls, men imorse blev han nog lite inspirerad av lillasyster ändå. För en hatt med fjädrar drog han iallafall på sig innan vi åkte! Man kan ändra sig väldigt fort ibland...;)

Hoppas nu att ni alla har en härlig helg framför er!
Ta hand om varandra och njut av ledigheten.

April! April!

Trodde verkligen det var ett aprilskämt när jag tittade ut igår och det trillade ner stora snöflingor från skyn! Vi gjorde dock allt för att ignorera detta och tog en tur till simhallen där vi plaskade glatt och åkte vattenrutchbana i en hiskelig fart...ja, iallafall jag och Emilia! 
Hon var överförtjust och inte ett dugg rädd fastän vi åkte i den stora banan! Wiihooo...:)



Sen bar det av till McDonalds för att käka hamburgare, något som jag tror alla barn älskar!
Undrar om det är hamburgarna som är goda eller leksaken som de vet finns i boxen som är det roliga? ;)

Badandet gjorde att man längtar till sommaren och semestern ännu mera.
Sitter här och försöker smida planer för vad man kan tänkas hitta på i år.
Har ni några roliga tips? ;)






RSS 2.0 bloggping Bloggar av mammor och gravida





Varmt välkommen
till
"Mysans vrå"
och hem till mig och min familj!

Här kan du läsa om min vardag som småbarnsförälder och sambo, mitt brinnande intresse för inredning och design samt lite om mina tappra försök att komma igång och träna...igen! :) Och så mycket, mycket mer!

Jag älskar att fotografera (även om jag inte direkt kan) och jag älskar att redigera bilder och sätta ihop små kollage av dem. Bloggen är mitt lilla tillhåll för att visa det som jag tycker är vackert i livet och för att visa det som jag brinner för att syssla med.

Våra två små hjärtan, Oliver -06 och Emilia -08 är de som förgyller min/vår vardag allra mest!

Välkommen hem till mig! Hoppas att du kommer att tycka om min blogg...

//Anna-Mia Rehn



Är du intresserad av att synas här på bloggen? Tveka inte att kontakta mig.

[email protected]







@HOME